Regissörens blogg

Regissörens blogg

Dagbok 100519

DagbokPosted by Thomas Wed, May 19, 2010 12:52:59

ÄNTLIGEN PREMIÄR!!!

Brädan tippade över...

I varje projekt släpar, hoppar, dansar man fram på en bräda som stadigt går uppför. Man vet aldrig var den tar slut. Plösligt väger den över och föreställningen svävar av egen (ensemblens, musikernas och den tekniska scenpersonalens) kraft.

Det är ett lyckligt ögonblick. Det kom igår, genomdraget innan genrepet. PANG! Där satt den. Det är också det ögonblick då vi andra ser de lyckliga som ska framföra detta, lämna stationen för att ge sig ut på en resa. Om än bara med sju destinationer. På denna resa skall dom möta publiken. I publiken kommer alla röster att finnas; det som hyllar, de som hånar, de som försöker förstå, de som somnar, de som gråter, de som skrattar...

Det spelar egentligen ingen roll. Vi har gjort vårt bästa. Jag har tvingat fram gemensamma val som bara är mitt ansvar. Men så är det med konst som skall samordna drygt 50 konstnärssjälar, någon måste i slutändan bestämma. Många goda idéer har kommit från ensemblen, dom finns med. Annat har valts bort, kanske för att det inte fanns plats eller tid. Eller för att jag inte trodde på det.

Jag skrev det tidigt i denna blogg; Går det åt helvete är det mest mitt fel. Men så måste det va, i alla fall om jag ska regissera.

Det finns många man kan hålla fram i detta projekt men idag skulle jag vilja framhålla Mathias. Det är faktiskt han som skrivit all musik som ljuder under två timmar. Jag menar att bara den musiken är värd biljettpriset. Köp CD´n! Den kostar 100:- och finns att köpa på föreställningen.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jennie Backman Sun, May 23, 2010 13:54:59

Tack, tack, tack för en underbar och gripande föreställning! Ni var underbart duktiga all i hopa! :) Sorry att jag var tvungen att rusa direkt efter aplådtacket, men vi skulle vidare på liveinspelning av Jakten på Julia! Kram Jennie. http://www.musikalkalendern.tk

Posted by Jennie Backman Sun, May 23, 2010 13:54:03

Tack, tack, tack för en underbar och gripande föreställning! Ni var underbart duktiga all i hopa! :) Sorry att jag var tvungen att rusa direkt efter aplådtacket, men vi skulle vidare på liveinspelning av Jakten på Julia! http://www.Musikalkalendern.tk Kram Jennie.

Posted by Sara Thu, May 20, 2010 14:31:14

Jag vill gratulera Er alla för en fantastisk premiärföreställning igår! Budskapet når publiken i bänkraden och det finns ingen chans att någon går oberörd från denna föreställning… Mitt hjärta svämmar över av stolthet när jag ser alla begåvade och före detta klasskamrater briljera på scenen. Jag vet vilket arbete som ligger bakom, alla timmars förberedelser, hårt slit, svett och tårar. Men här har ni er belöning, ta vara på den och njut av varje ögonblick! En oerhört stor eloge vill jag ge till den fantastiska musikkompositören, Mathias, vilken skapare och konstnär du är! Tonerna får mig att rysa ända in i märg och ben. Jag håller verkligen med, bara musiken är värd biljettpriset! Hoppas dina verk ska sprida sig så befolkningen kan njuta av din musik. Thomas, vilka fina texter, en sådan talande handling som får en att stanna upp och försöka förstå meningen med detta varande och verkligen ta tillvara på det som betyder något i livet. En mening som har etsat sig fast hos mig som Pernilla sjunger är…”från ganska ung, till medelålders, så ritar huden sina tecken i smyg”… Jag bara älskar den meningen. Nu ser jag med stor spänning fram emot fredagens föreställning då Jonna får göra entré och ta publiken med storm (vilket jag vet att hon kommer att göra). Jag är som sagt stolt och nöjd över föreställningen, men jag är övertygad om att det finns en växel till att lägga in… Lycka till! / Sara, musikalelev 2009